Обявена е грипна ваканция във Варна от утре

94

След сериозни предпоставки във Варна е обявена грипна ваканция за учениците от утре, съобщиха РЗИ-Варна. 

Учениците ще започнат учебни занятия на 6 февруари, тъй като 5 февруари е неучебен ден, поради края на първия учебен срок.

Заради значително увеличение на болните комисията за борба с грипа и острите респираторни заболявания се събра извънредно днес от 15,30 ч. и взе решение. Намеренията бяха това да се случи утре. Извънредното свикване е по настояване на кмета Иван Портних, във връзка с увеличения брой на заболели деца, ученици и учители във Варна.

Последните данни показват, че ситуацията е предепидемична във възрастовите групи 5 – 14 и 15 – 29 г. Намаление има само при хората над 65 г.

Във Варна и областта има вече доказани случаи на грип, потвърдени в местната и в националната референтна лаборатории, съобщи д-р Янка Драганова, шеф на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ – Варна.

В област София, Ямбол и Благоевград е обявена грипна ваканция от днес до 4 февруари. В област Перник грипната ваканция ще започне утре и ще продължи до 4 февруари. 6 училища в област Велико Търново преустановяват учебния си процес.

Учениците във всички 32 училища в област Габрово няма да учат от 27 до 31 януари, а в област Кюстендил днес грипната ваканция приключва. В област Кърджали учебният процес ще бъде преустановен от днес до 2 февруари, а в област Монтана – до 29-ти януари.

От утре в област Пловдив също е бъде обявена грипна ваканция до 5 февруари включително.

Преустановен е учебният процес в 674 училища в страната.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама