Наградите Грами в траурна тоналност за Коби Брайънт

68

Това беше най-голямата нощ на музиката – но тазгодишните награди „Грами“ придобиха траурен тон, когато звезди и фенове отдадоха почит на легендата в баскетбола Коби Брайънт.

Легендата загина след като частният му хеликоптер се разби край Лос Анджелис в неделя, а сред жертвите е и 13-годишната Джана.Алисия Кийс и Брайънт откриха Грами за 2020 г. с почит към НБА легендата.


Грами се проведоха в Стейпълс Център, където Лейкърите играят своите домакински мачове, пишат cbsnews.

Лиззо спечели най-много номинации тази година, но Били Айлиш взе заветните награди за запис, песен и албум на годината, заедно с най-добър нов изпълнител. Айлиш е най-младият човек, номиниран за четирите награди едновременно.

 

View this post on Instagram

 

billie and @finneas with their 10 GRAMMYs @billieeilish #billieeilish

A post shared by billie eilish source (@thebilliesource) on


Lil Nas X беше номиниран шест пъти и си тръгна с две победи.

Академията за звукозапис също удостои убития рапър Нипси Хюсле, който посмъртно спечели „Грами“ за най-добро рап изпълнение. DJ Khaled, John Legend, Meek Mill и други отдадоха почит.

Миналата година бившата първа дама Мишел Обама беше изненадващ гост на „Грами“. Тази година тя спечели наградата за най-добър албум с говорими думи за аудио версията на мемоара си „Ставам“.

Превод и редакция: Ивайла Андонова

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама