Зебра на точки превзема сърцата на хората (СНИМКИ/ВИДЕО)

591

Бебе зебра на точки беше забелязано в Кения. Животното вече е превзело много сърца, а снимките на очарователното създание се превръщат в интернет вирус. Нещо повече – най-накрая можем да престанем да се измъчваме над вековния въпрос дали зебрите са черни с бели ивици или бели с черни ивици.

Рядката зебра е заснета в националния резерват „Масаи Мара“ (Maasai Mara) в Кения, където фотографите Рахул Сачдев и Антъни Тира са уловили няколко кадъра с нея.

Пармейл Лимейн – специалист по дивата природа от сафари лагера Matira Bush, твърди, че в резервата за първи път забелязват зебра на точки. Вероятно тя има меланизъм – противоположното на албинизма. Той обаче сподели и някои тъжни новини: в африкански паркове подобни зебри през последните шест месеца не са оцелели.

Според учените ивиците при зебрите се образуват, когато е потиснато производството на меланин, което означава, че животното най-вероятно е черно с бели ивици, а не обратното.


ВИДЕО: Youtube

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама