Какво отрови рибата в река Марица?

102

Фирма, която преработва пластмаса е източник на замърсяването, довело до измирането на рибата в река Марица днес, смятат от РИОСВ – Пазарджик.

Екоинспекторите са взели проби от всички предприятия, навързани по поречието на река Пишманка, откъдето идва замърсяването.

По първоначални данни рибата е била отровена от мленки от пластмаса, които са попаднали в реката. Те се получавали при неправилна работа на пречиствателното съоръжение и представлявали неразтворими вещества, уточниха от РИОСВ.

От екоинспекцията са сформирали екип, който да изясни причините за голямото количество мъртва риба в Марица, още след получаването на сигнала от спешния телефон 112 – около 10.30 ч.

Веднага е бил уведомен окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов, който, заедно с екипи на пазарджишката полиция, екоинспектори от РИОСВ, Агенцията по безопасност на храните и Басейнова дирекция „Източно беломорски район”, са предприели проверки на четири фирми в района на Пазарджик. Извършени са огледи и на три места по поречието на река Марица.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама