Ревизоро: Спираш водата – стачка, не я спираш – наказателна отговорност

46

„В България не е разрешаван внос на болнични отпадъци нито от ЕС, нито от трети страни“

Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров по време на дебатите по вота на недоверие, цитиран от Агенция „Фокус“.

„По отношение на отпадъците – имаме супер европейско законодателство и супер побългаряване при заобикалянето му“, коментира още Димитров.

Министърът коментира, че в България стриктно се спазват регламентите. Според него с тези твърдения само се създават внушения и психоза.

„Вие направихте революция, че в България са всичките болнични отпадъци на света. Няма такова нещо. Нещо повече – засилваме контрола. Предстои въвеждане на система“, уточни още министърът.

„Водопроводите са построени малко след 1950-та година. Няма как да са в добро състояние“, коментира Димитров.

„Хората в Шумен мечтаят тръбите да се скъсат, за да дойдат от София и да им ги оправят. Кой направи всички тези кражби. Кой компрометира мрежата. Кой взе решението да се мине само към язовир “Тича”. Знам отговора, който ще се даде – такова беше времето“, допълни той по темата за авариите по довеждащия водопровод в Шумен.

„МОСВ ли изостави на произвола собствените водоизточници на Ботевград? Или МОСВ носи отговорност за качеството на водата? МОСВ дава само разрешение за водоподаването. Ако спираш водата – стачка, ако не я спреш – наказателна отговорност“, допълни Димитров, който разкри, че ВиК-Ботевград черпи незаконно вода, която освен това не е пречистена, а гражданите я пият.

„Всичко, което зависи от мен за новите европрограми, съм направил“, разкри екоминистърът. Емил Димитров каза още, че на 30 януари е свикано заседание на Висшия консултативен съвет по водите.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама