Кой град привлича всички световни таланти

54

Швейцария е на първо място в класацията на страните, а Ню Йорк е градът, който привлича най-много от световните таланти.

Това сочат данните от Индекса за конкурентоспособност на глобалния талант 2020 (The Global Talent Competitiveness Index ), измерващ способността за привличане, задържане, квалификация и обучение на квалифицирани работници. Той се изготвя ежегодно от Adecco Group, международното бизнес училище INSEAD и Google. Класацията се оповестява на Световния икономически форум в Давос, съобщава economic.bg.

Индексът оценява широк спектър от политики и практики, въздействащи върху човешкия капитал и допринасящи за производителността и просперитета. Последната класация подчертава значението на готовността на бизнеса и талантите за нарастващото въздействие на технологиите с изкуствен интелект.

Конкурентоспособността на 132 държави е измерена според 70 променливи, свързани с талантите, попадащи в шест стълба: даване на възможности; привличане; растеж; задържане на талантите; професионални и технически умения; умения за глобални знания.

Швейцария заема първото място, следвана от САЩ, Сингапур, Швеция и Дания.
Някои отделни градове също затвърждават ролята си на центрове за таланти.

ТОП 5 държави:

1. Швейцария

2. Съединени щати

3. Сингапур

4. Швеция

5. Дания
България се нарежда под номер 55 в списъка на държавите, привличащи световни таланти.

Топ 5 градове:

1. Ню Йорк

2. Лондон

3. Сингапур

4. Сан Франциско

5. Бостън

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама