Иван Гешев разпореди специален надзор за делата на две тежки престъпления

57

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, Върховната касационна прокуратура взе под специален надзор делата за убийството на Андреа и футболния фен в Солун. 

На проведената в понеделник среща с премиера и бащата на жертвата главният прокурор пое ангажимент и впоследствие издаде заповед, с която разпореди на административните ръководители на прокуратурите да извършат проверка на разследванията по две и повече досъдебни производства срещу един и същ обвиняем, какъвто е случаят с обвиняемия за убийството.

Още едно убийство е под надзора на главния прокурор и Върховната касационна прокуратура. Това е делото за убития на 05.01.2020 г. в гр. Солун български гражданин Тоско Бозаджийски.

С постановление на главния прокурор разследването по досъдебното производство е възложено на Национална следствена служба.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама