Защо Тръмп спира визите за бременни жени

92

Администрацията на Тръмп излиза с нови визови ограничения, насочени към бременните, вследствие на това, че жените пътуват до САЩ, за да раждат и децата им да имат заветния американски паспорт.

Правилата биха затруднили пътуването на бременни жени с туристически визи. В един проект на регламентите те ще трябва да изчистят допълнителното препятствие, преди да получат визите – да убедят консулския служител, че имат друга основателна причина да дойдат в САЩ.

Администрацията на Тръмп ограничава всички форми на имиграция, но президентът беше особено засегнат от въпроса за гражданството на първородните права – всеки, който е роден в САЩ, се счита за гражданин според Конституцията. Той се изправи срещу тази практика и заплаши да я прекрати, но учените и членовете на неговата администрация казаха, че това не е толкова лесно. Ето ги и последващите действия на президента.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама