Българи разпръскват торби с наркотици от планер в Турция

339

360 килограма наркотици, хвърлени в 6 торби с планер до залесена местност в Турция. Донесени са от България по същия начин.

Провежда се работа по залавянето на автомобила и заподозрения.
Екипи бяха са изпратени в провинциалния жандармерийски щаб в Киркларели вчера,  уведомлението за изхвърлени торби от планер до залесената местност в село Долхан. Екипите открили 6 торби при своето търсене в гористия район на местността Кору.

При първия преглед беше установено, че в торбите има лекарства. След проверката на прокурора, торбите с общо 360 килограма наркотици са откарани в провинциалното жандармерийско командване. Овчар, чието свидетелство е приложено, заяви, че е видял, да се хвърлят торби в гористата зона с планер и че в този момент непознат човек за него го забелязал и избягал с черно превозно средство без да успее да вземе торбите.

В региона, където са хвърлени торбите, пълни с наркотици, днес екипите на Провинциалната жандармерия проверяваха днес. Екипите на жандармерията определят, че черното возило, използвано от заподозрения, избягал без торбите, е българско. Докато течаха операциите по улавяне на превозното средство, също бяха предупредени гранична полиция.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама