Ще преместят община Пловдив в сграда от най-висок клас

82

Няколко терена са възможни като подходящи за нова сграда на община Пловдив, съобщава Plovdiv24.Там трябва да се съберат всички общински служби, които в момента са пръснати на 9 места.

Кметът Здравко Димитров е разпоредил да се намери подходящ терен за нова сграда.
„В подземията на тази сград са трепани хора. Гадно е“ – каза Димитров по време на общественото обсъждане на бюджета на града за 2020 г. Той посочи като пример, че сега има 4 секретарки в едно помещение, а заместник-кметовете са врата до врата.

Бъдещата сграда трябва да отговаря на най-висок клас бизнес сграда, със зали, паркинг, интернет и прочее удобства. Задачата е поставена на заместник-кметовете арх. Невена Балчева и инж. Пламен Райчев и главния архитект Димитър Ахрянов.

До средата на годината трябва да се избере конкретният терен, след което ще се пристъпи към проектиране на сградата.

От градската администрация заявиха, че Общината няма да се мести в сегашната сграда на БНБ на ул. „Райко Даскалов“ 51. Зданието е много красиво, но не е функционално, тъй като е строено точно за банка.

Въпросът за сградния фонд на администрацията бе повдигнат от пловдивчанина Свилен Вучков, който попита кога „Северен“ ще има собствена сграда и жителите на района няма да бъдат обслужвани в бараките.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама