Ракетен удар до посолството на САЩ

120

Три ракети паднаха в Зелената зона в Багдад, близо до посолството на САЩ.

Отново е имало взривове в „Зелената зона“ в Багдад, столицата на Ирак, близо до американското посолство, съобщава Al-Hadas, цитирана от световните осведомителни агенции. В този район се помещават също така правителствените сгради и другите чуждестранни мисии. Според информацията, три ракети са избухнали близо до посолството на САЩ.

Както съобщава „Ройтерс“, ракетите са били тип „Катюша“ и са били изстреляни от област Зафарания извън Багдад. Гражданите са чули сирените на въздушната тревога. В момента все още няма информация за пострадали и нанесени щети при инцидента. Три ракети паднаха в Зелената зона в Багдад, близо до посолството на САЩ, предава и АФП, като се позовава на източници от службите за сигурност. Няма данни за жертви.

От края на октомври бяха изстреляни десетки ракети по американски военни обекти и дипломати в Ирак. Никой не пое отговорност за тях, но според Вашингтон, зад атаките стои Иран. В мрежата се появи видеоклип от началото на ракетната атака тази вечер, на който можете да чуете сигналите на въздушната тревога.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама