Българка обвинена в убийството на дъщеря си, след пожар в дома им

83

Тридесет и осем годишна българка е арестувана и обвинена в убийство, в град Сервиляно, в централната италианска провинция Фермо, за умишлен палеж и причиняване на смърт, предаде АНСА.

Жената е арестувана заради пожар на 8 януари в семейното им жилище, в което тя била с двете си деца, които в момента на пожара спят.

Майката успява да изведе по-малкото дете от къщата, след като се буди от миризмата на дим.  Непосредствено след това се опитва да се върне, за да вземе другото момиче, но не успява.

По време на инцидента 40-годишният съпруг на нашенката, който работел в строителството, не си е бил вкъщи.

Семейството се е преместило в Сервиляно преди няколко месеца. Дълго време те са живели в провинция Терамо, а след това една година – в провинция Мачерата.

Адвокат Франческа Перлини от съда във Фермо, коментира пред италианските медии, че е издадена заповед за задържане на жената, като към момента тя се намира в затвор. На българката вече е повдигнато обвинение в убийство.

Другото дете на жената, което е на 4 години, е отведено от социалните служби в защитено жилище.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама