Принц Хари проговори за Мегзит (ВИДЕО)

91

Принц Хари е взел „с голяма тъга“ решението да се откаже от титлата си, но не е имал „друг избор“, предадоха ДПА и Франс прес.

На прочувствена реч, произнесена снощи на благотворителна вечеря в Лондон, дукът на Съсекс заяви, че „решението не беше взето леко“ и го натъжава дълбоко.

„Бяха толкова месеци на преговори след толкова години на предизвикателства и знам, че не винаги съм се справял добре, но по този въпрос наистина нямаше друг избор“, подчерта той, предаде БТА.

Принц Хари произнесе речта си ден след като Бъкингамският дворец обяви, че той и съпругата му Меган вече няма да бъдат действащи членове на британското кралско семейство и няма да използват титлите „кралски височества“.

Припомняме, че британският принц и съпругата му обявиха в Инстаграм, че се отказват от официалната си роля на висшестоящи членове на кралското семейство. Британските медии нарекоха този акт Мегзит – игра на думи между „Меган“ и „Брекзит“.

„След много месеци на размишления и дискусии, решихме тази година да направим преход, като издигнем нова роля в тази институция. Възнамеряваме да отстъпи от сцената като членове на кралското семейство и да работим, за да станем финансово независими, докато подкрепяме напълно и изцяло Нейно Величество кралицата. Планираме да балансираме времето си между Обединеното кралство и Северна Америка, като продължаваме да изпълняваме задълженията си към кралицата, общността и нашите патронажи“, посочват Меган и Хари в част от съобщението.

„Хари, Меган и Арчи винаги ще бъдат силно обичани членове на семейството“, заяви в част от решението си за Меган и Хари кралица Елизабет Втора.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама