Китаец опита да качи отровни скорпиони на самолет

232

Китаец е бил арестуван в Шри Ланка, докато се опитвал да качи на самолет 200 живи скорпиона в ръчния си багаж.

Мъжът е бил задържан на гейта за излитащи на международното летище Bandaranaike, докато се опитвал да се качи на полета на SriLankan Airlines до Гуанджоу, Китай, съобщава Geo TV, цитирана от „BG-Voice“.

30-годишният мъж, чието име не се съобщава е задържан и глобен около 550 долара. По време на разпита той е признал, че незаконно превозва животни от различни страни до родината си с цел развъждане и продажба. Китаецът казал, че пътува до различни части на Шри Ланка в търсене на скорпиони, ръководен от информация, получена от шофьори на таксита и рикши.

След разпитите мъжът е бил освободен.

Скорпионите, които са били добре опаковани в пластмасови контейнери, са иззети от властите.

Сунил Джаяратн, говорител на митническия отдел на Шри Ланка, каза за Geo TV, че стойността на скорпионите не е установена и отбеляза, че трафикът на диви животни се е превърнал в „доходоносна търговия“.

В Шри Ланка живеят близо 2000 вида скорпиони. Нottentotta tamulus, известен като „червен скорпион“ на Индийския субконтинент, е единственият отровен скорпион, открит в Шри Ланка, който е смъртоносен за хората.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама