Българин убива брат си по време на свада в Испания

245

Трагичното събитие е от гр. Бургос в Испания, където 42-годишен българин, е убил с нож брат си по време на спор, на улица „Прогресо“ около 23 часа снощи.

Някои свидетели на двубоя са сигнализирали местната полиция, която при пристигането си на мястото е арестувала убиеца, съобщава изданието „La Vanguardia“.

Опитите за реанимация на жертвата са били неуспешни поради нараняванията, причинени от пистолета, който той представи, така че медицинските служби са успели само да удостоверят смъртта му.

Междувременно предполагаемият убиец е отведен в Националното полицейско управление, където е разпитан от следователи на съдебната полиция.

Мястото на свадата е на ул.“ Прогресо“, където има заведение за хранене, управлявано от българския гражданин. Полицията е открила тялото на жертвата да лежи на тротоара на посоченото място. В този ред на мисли собственикът на съседните помещенията е уверил разследващите, че сбиването е станало заради обстоятелства, които не са свързани с бизнеса и че не е познавал убиеца или брат му. Освен това той информира полицията, че по време на събитията заведението е било затворено.

Въпреки това изявление, Националната полиция е назначила няколко служители, които да инспектират заведението за доказателства, които могат да определят обстоятелствата, при които спорът е възникнал с фатален резултат.

След разпит на предполагаемия убиец, те намират оръжието от престъплението в превозно средство на общинска фирма за почистване.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама