Необичайни новини за времето през февруари

382

Значителна ниска облачност, максималните температури между 1 и 6 градуса  се очакват днес, съобщава Националният институт по метеорология и хидрология.

По-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има над Югозападна България. На отделни места в източните райони ще превали слаб дъжд, а през нощта срещу понеделник и в Предбалкана ще превали слаб сняг.

Ще духа слаб, в Източна България до умерен, север-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 1° и 6°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и през деня бавно ще се повишава.

Мъглите вече ще са по-рядко, а от днес в страната нахлува малко по-хладен въздух, коментира климатологът Георги Рачев.

„Към сряда половин България трябва да има двуцифрени максимуми на температурите. Което показва, че продължаваме да се намираме в период на много топло време”, каза още Рачев пред Нова.

Той обясни още, че до момента януари върви с 1 до 2,5 градуса над нормата.

„Прегледах данните от миналата година. Оказа се, че не е чак толкова сухо, колкото ни се иска като оправдание. За София и района на водосбора на язовир „Студена” годишната норма е около 80% изпълнена”, заяви Рачев.

Климатологът обясни, че до края на месеца не се очакват валежи. Февруари и март ще са по-топли и с по-малко валежи от обичайното.

„Очертава се едно нормално лято. Засега с нормални температури, малко по-топло. Свършваме един 30-годишен период, другата година ще сравняваме”, заяви Георги Рачев.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама