Отбелязваме световния ден на снега

34

София – европейска столица на спорта – отбелязва Световния ден на снега с Витоша Зимен Фест.

Спортният празник се провежда за пета поредна зима. Глобалната инициатива се организира за девети път и обединява спортни събития в световноизвестни зимни центрове в 48 държави. Празникът ще започне в 11.30 ч. на плаца пред хижа Алеко, съобщава БНТ

Този уикенд зимните курорти у нас ще отбележат Световния ден на снега с различни прояви. Безплатно оборудване, уроци по ски, състезания и още празнични изненади, очакват любителите на зимните забавления.

Това ще е деветото издание на глобалния снежен празник, който с всяка изминала година събира все повече привърженици и участници по целия свят.

По време на снежния празник всички напълно начинаещи ще могат да се включат в безплатните ски и сноуборд уроци. Уроците са подходящи за деца над 7 години и възрастни, които никога не са се докосвали до магията на зимните спортове, съобщава Vesti.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама