Украинският премиер подаде оставка в социалните мрежи

55

Украинският премиер Олексий Хончарук подаде днес оставка, след като в интернет бе публикувано аудиозапис, в който той критикува президента Володимир Зеленски, че не разбира от икономика.

Това предава АФП, цитирана от БНР.

„За да премахна всякакви съмнения относно нашето уважение и доверие в президента, подавам оставката си“, написа Хончарук във Фейсбук.

Хончарук (35 г.) настоя, че записът „изкуствено създава впечатление, че моят екип и аз не уважаваме президента“.

„Това не е вярно. Дойдох на този пост, за да работя по програмата на президента“, допълни той.

От офиса на Зеленски заявиха, че са получили оставката и я обмислят.

Предполагаемият запис, който се появи тази седмица, идва от неформална среща през декември между министри и високопоставени служители на националната банка.

Според местни медии участниците в нея обсъждали как да обяснят скорошните икономически развития на Зеленски – актьор и политически новак, който спечели президентските избори миналата година.

Смята се, че в записа Хончарук казва, че обясненията трябва да бъдат прости, защото „Зеленски има примитивни познания по икономика“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама