Милиардер романтик си търси спътница за пътуване до Луната

75

44-годишният моден магнат е първият граждански пътник, прелетял около Луната на ракетата „Звезден кораб“. Планирана за 2023 г., мисията ще бъде първото лунно пътуване от хората след 1972 г. В онлайн апел г-н Маезава казва, че иска да сподели опита си със „специална“ жена. Предприемачът, който наскоро се раздели с приятелката на актрисата Аяме Горики, на 27 години, помоли жените да кандидатстват за „планирано събитие за съвпадение на мача“ на неговия уебсайт.

„Тъй като чувството на самота и празнота бавно започват да ме обхващат, има едно нещо, за което си мисля: „да обичам само една жена“, пише г-н Маезава.

„Искам да намеря „ партньор в живота. С този мой бъдещ партньор искам да извися нашата любов и световен мир в космоса.“ мечтаейки добавя той. 

Ексцентрик, който първоначално печели славата си като барабанист в хардкор пънк група, г-н Maezawa има форма за привличане на вниманието каскади.

По-рано този месец г-н Maezawa обеща да сподели 100 милиона йени ($ 925 000; £ 725 000) между 100 произволно подбрани хора, които споделиха един от туитовете си.

„За да участвате, всичко, което трябва да направите, е да ме последвате и да предадете този туитър“, каза той.

Основавайки на японския онлайн магазин за дрехи Zozo Inc, г-н Маезава прави своето богатство в света на модата. Смята се, че личното му богатство е близо 3 млрд. долара, много от които харчи за изкуство.

Превод и редакция: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама