Развяват 80-метров трибагреник в Русе на 3 март

blank

80 метров трикольор ще се развее на 3 март в Русе, стана ясно след свикано от областната управа заседание във връзка отбелязването на Националния празник на Република България.

Ще има и парад, в който ще участват хора и специализирана техника от институциите на територията на областта, свързани с осигуряването на държавността, както и спокойствието и сигурността на гражданите.

Националният трибагреник ще бъде носен от ученици от русенските училища и техните родители. Всички учебни заведения от града ще излъчат свои представители за участие в грандиозното шествие.

Веднага след парада, чийто маршрут се уточнява, ще бъде отслужена заупокойна молитва за падналите за Освобождението на родината и благодарствен молебен за извоюваната свобода. По традиция ще бъде строена почетна рота от Русенския гарнизон, а церемонията ще завърши с полагане на венци и цветя пред паметника на Свободата.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама