Младеж задържан със самоделна бомба в раница край Девин

blank
КОЛАЖ: Нова Вест

Задържаният за самоделната течна „бомба“ младеж от Девин не е дал обяснение за какво е щял да използва сместа от барут, сяра и калиев перманганат.

Едва ли е имал намерение да извърши престъпно деяние. Най-вероятно става дума за младежка глупост“, коментира шефът на ОД на МВР Смолян ст. Комисар Николай Димов, цитирано от СмолянБГвести. Той обаче допълни, че задържаният е криминално проявен и има досие в полицията за кражби и наркотици.

Ст.комисар Димов каза още, че е назначена експертиза, която да покаже колко опасна е била сместа, забъркана и затворена с тиксо в тубата.

Тя ще бъде представена за анализ от експерти във вида ,в който е иззета от 20-годишният П.Д. на 10 януари вечерта. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

Mладежът от Девин е бил задържан в местността Струилица на беседка в района, а в раницата му е открита пластмасова туба, пълна с около 200 грама сиво-жълто вещество. Тубата била запечатана с тиксо, а през капачката е имала прекаран фитил.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама