Откриха втори труп във взривения варненски блок (СНИМКИ)

232

Не е ясно чие е тялото, което е било толкова овъглено, че не може да се определи дори дали е на мъж или жена, съобщиха източници на “Нова Вест”.

От пресцентъра на прокуратурата съобщиха, че при палежа са загинали двама души, чиято самоличност ще се установява чрез ДНК-експертиза.

Изведени са 18 души от входа, които са били обгазени. След преглед в токсикологията на Военноморската болница във Варна, седем от тях са настанени за лечение.

снимка Мердин Берберов, Нова Варна
снимка Мердин Берберов,Нова Варна

От престъплението напълно са унищожени два апартамента, със значителни материални щети е и трето жилище. Ще бъде възложено обследване на годността за обитаване на жилищния блок след палежа.

В един от апартаментите е живеел 66-годишен мъж, който е бил забелязан да изнася багажа си до късно снощи. Причина да се изнесе от апартамента на жената, с която доскоро живеел на семейни начала, е ограничителна заповед отпреди седмица заради домашно насилие. Мъжът е бил военен, след това е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен през 1995 г. за корупция. Той е обявен за издирване от ОД на МВР.

 

снимка Мердин Берберов, Нова Варна

Досъдебното производство ще изяснява причините и обстоятелствата, при които е извършен палежът. Ще бъде направено предложението то да бъде взето на специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна. Действията по разследването продължават.

Повече от мястото на трагедията вижте във видеото:

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама