Влак удари кола, която мина през бариерата – двама загинаха

85

Един човек е загинал, а четирима са ранени при катастрофа между лек автомобил и влак край сливенското село Жельо войвода.

Инцидентът е станал вчера около 20 часа. Влакът е блъснал лекия автомобил на жп прелеза край селото. Машинистът на влака вижда, че колата се опитва да премине въпреки спуснатите бариери. Той дал звуков сигнал, но шофьорът на колата проявява инициатива в резултат на което бива ударен странично.

„Шофьорът е бързал, мина пред влака… трябваше му секунда още и щеше да извади късмет”, коментират очевидци.

В колата са пътували петима души, един от тях е загинал на място, а останалите са откарани в болница за оказване на медицинска помощ.

Малко след полунощ в болницата в Сливен е починал 56-годишен мъж, пътник в злополучния автомобил.

Въпреки усилията на лекарите от „Спешна помощ“, той е бил с множество счупени ребра, травми на главата и корема. За NOVA от лечебното заведение уточниха, че с опасност за живота е и 47-годишен мъж. Той също е с комбинирана травма. Тепърва изследване със скенер ще уточнява размера на пораженията при него.

Третият спътник в колата е по-добро състояние, оставен е за наблюдение. Единственият, който се е разминал с охлузвания, още снощи е бил освободен за домашно лечение.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама