Скандал: Защо наляха бетон върху моста на Кольо Фичето в Дряново? (ВИДЕО)

633

В навечерието на коледните празници в основите на моста на Колю Фичето – един от символите на Дряново, са излети близо 20 кубика бетон, съобщава NOVA.

Това компрометирало паметника на културата и сериозно увреждало конструкцията му, твърдят съветниците.

кадър: NOVA

„Мостът на Колю Фичето – тук е извършен един вандализъм.Той е паметник на културата. Без никакво разрешение, без никаква разгласа е извършен ремонт, който аз бих определил като вандализъм. Не може по такъв начин да се извършва ремонтът на паметник от местно, бих казал дори от национално значение. Научих за ремонта от социалните мрежи. Нямам информация за извършителите към този момент, но предполагам кои са. За това сезирах компетентните органи. На общинска сесия попитахме кмета, но той отговори, че не знае за извършителя на ремонта”, заяви председателят на ОбС – Дряново Галин Герганов .

„Мостът беше тръгнал да се събаря. Дойде фирма от Трявна. Това нещо е дарение от някакъв човек от Дряново. По негова инициатива се прави. Всичко това се прави, за да не може мостът да се събори. Имаше опасност. Камъните са извадени, едвам се държеше”, каза Евтим Костулиев, жител на Дряново.

Повече вижте във видеото:

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама