Какво се случи на консултативният съвет при президента (ВИДЕО)

94

Участниците в Съвета са обсъдили потенциалните рискове за България съобщава NOVA.

„Консултативният съвет по национална сигурност обсъди развитието на обстановката в региона на Близкия изток и произтичащите от усложнената среда на сигурност потенциали заплахи за България. Подчертано бе, че в съвременния глобализиран и взаимно свързан свят всеки акт на насилие и агресия има потенциал да предизвика последици с непредвидим характер и мащаб”.

Това заяви президентът Румен Радев след заседанието на КСНС на тема: „Възможни рискове и заплахи за националната сигурност в контекста на усложнената среда на сигурност в Близкия изток”.

Страните трябва да избягват всякакви действия, водещи към ескалация, заяви президентът и добави, че е необходим диалог, както и намиране на мирен изход от ситуацията.

След срещата премиерът Борисов коментира пред журналисти:

Всеки, който каже, че няма заплаха, е безотговорен. Заплаха има за всички, когато има глобален конфликт като този в Близкия Изток. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти след днешното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема „Възможни рискове и заплахи за националната сигурност в контекста на усложнената среда на сигурност в Близкия изток“.

Този Консултативен съвет беше лесен, докладът се прие с единодушие. Максимална бдиртелност, внимание, дипломацията трябва да бъде водеща и да се търси траен мир в региона, заяви Борисов.


 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама