Кой е българският футболен крал на 2019 година?(ВИДЕО)

46

Българският футбол има своят крал за 2019 г. в лицето на капитана на Локомотив Пловдив Димитър Илиев.

Той спечели оспорваната надпревара за Футболист на годината в конкуренцията на Антон Недялков от Лудогорец и Васил Божиков от Слован Братислава.

Футболистът на „железничарите“ триумфира с Купата на България и спечели вота с 216 точки, докато подгласникът му остана с 40 по-малко. Така Илиев се нареди сред истинските легенди на българския футбол, които са триумфирали в тази анкета, съобщава Gong.bg.

На церемонията бяха връчени и другите важни награди в българския футбол. За Треньор №1 на 2019 г. беше определен Стойчо Младенов, който спечели Купата на Казахстан със своя Кайсар. Подгласник му остана Петър Хубчев, благодарение на чиято работа България има шанс за Евро 2020, а после сътвори много с Левски. На трето място остана Станислав Генчев, който изведе Лудогорец извън групите на Лига Европа.

НИ

Евдокия Попадинова пък стана Футболистка №1 на България в конкуренцията на Симона Петкова и Лиляна Костова.

Най-красивото попадение за годината пък беше на Ален Ожболт, с което Локомотив Пловдив спечели Купата на България през май.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама