Скандал: Родители платиха 170 лв. за еднодневен престой на бебе в ловешка болница (ВИДЕО)

232

Болница поиска 170 лева на здравно осигурено семейство, затова че е приела 10-месечното им бебе за един ден. Случаят е от Ловеч, а семейството твърди, че детето им не е получило каквото и да е лечение.

„Оплакванията на детето бяха силни болки в корема. Дойдохме в Спешното отделение и бяхме прегледани от д-р Стойчева. Към нея нямаме никакви оплаквания. Много добро отношение получихме от нея”, разказа в предаването Здравей, България” по NOVA Силвия Монова, майка на 10-месечното бебе.

Тя допълни, че след това тя и детето са били настанени в болница, откъдето на момченцето му поставили диагноза „остър ларингит”. А на следващата сутрин лекар от болницата ги изпратил да търсят специалист по вътрешни болести на друго място. Преди това тя и съпругът ѝ трябвало да платят престоя им, който е бил 170 лева за ден.

Той твърди, че на детето не се извършвани никакви интервенции.

„Предложих им бебето да остане под лекарско наблюдение, щом се притесняват. Предупредих ги, че работим по клинични пътеки и трябва да останат най-малко три дни. Клиничната пътека не се заплаща от НЗОК, ако се прекъсне престоя”, обясни д-р Добринка Стойчева.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама