Чудо: След 15 години и 19 инвитро опита търновско семейство се сдоби с рожба

227

На 4 март на бял свят се появи малката търновка Ивайла, чакана от родителите си цели 15 години. Нейната майка Дарина Чилева от старата столица преминала 19 инвитро опита в желанието си да има рожба, а мечтата й се сбъдва малко преди 8 март. В Деня на жената бебето и болярката ще бъдат изписани и ще се приберат вкъщи.

Дарина и мъжът й се запознали през 2004 година. Опитите им да станат родители всеки път удряли на камък, затова решили да потърсят професионална помощ. Борбата на семейството за дете започва през 2009 година, когато медицински специалисти установили, че двойката има репродуктивни проблеми и стартирали ин витро процедури.

Чудото се случва благодарение на фондация „Майки за донорство“ и на 4 март първа глътка въздух поема дълго чаканото момиченце. Родителите решават да го кръстят Ивайла, на три от дамите – двигатели на фондацията „Майки за донорство“.

Щастливата Дарина насърчава всички като нея да се борят за мечтата си да имат дете и да не се отказват колкото и трудности да срещат.

Около 2000 са децата, които са се родили благодарение на донорска яйцеклетка у нас.

Източник: Borbabg.com

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама