Прогноза за времето в петък

42

Днес на места ще духа слаб до умерен вятър, температурите ще бъдат между 8 и 10 градуса.

Това съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитиран от Фокус.

Над страната ще има разкъсана средна и висока облачност. През деня ще се появи слаб до умерен югозападен вятър. Температурите ще се задържат по-високи от обичайните. Максималните ще бъдат в широки граници: от 8°-10° в местата с трайна мъгла до 14°-16° в припланинските райони и по Черноморието.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 1° и 4°, по Черноморието до 7°-8°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за декември – бавно ще се понижава.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. На места в сутрешните часове ще има намалена видимост. През деня ще се появи до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздух: 13 °-17°. Температура на морската вода е 12°-13°. В

ълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще има разкъсана облачност. Ще духа силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра – около 5°.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама