20-годишен се направи на ограбен пред полицията, но бързо призна истината

60

Досъдебно производство за предаване на неверен сигнал за злополука е образувано в полицейското управление в Шумен.

Малко след 12:30 часа вчера чрез единен спешен телефон 112 мъж подал сигнал, че в района на кв. „Гривица“ бил нападнат от трима неизвестни, съобщават от ОДМВР-Шумен.

По негови думи единият му отправил заплахи с нож, а другият – с пистолет. След заплахи му извършили грабеж на служебни пари в размер на около 1000 лева.

Към кв. „Гривица“ в града веднага са насочени полицейски служители за работа по случая. Извършени са множество разпити на хора, както и на служители в близки търговски обекти.

Криминалисти от полицейското управление в Шумен направили обход в квартала и масирани проверки с цел да бъдат установени евентуалните извършители. По време на разпита за инцидента 20-годишният жител на град Игнатиево започнал да дава уклончиви отговори за мястото, на което е извършен грабежа. Три часа по-късно признал, че не му е извършен грабеж.

Признал, че похарчил парите. Случаят е докладван в районната прокуратура в Шумен. За извършено престъпление по чл. 326 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама