Родопско село прави референдум във Facebook за табелата си

91

Смолянското село Славейно не за първи път провежда референдум в социалната мрежа.

Смолянското село Славейно провежда своеобразен референдум за вида на внушителна табела, която да бъде поставена на входа му, пише „24 часа“.

Хората обсъждат и ще изберат с гласуване между 6 предложения за вида на табелата и символите, които ще бъдат изобразени на нея.

Организаторите планират да направят композиция, висока около 180 см. Ще има солиден фундамент и покрив, така че да бъде предпазена от снегове и дъждове.
Обсъждането за новия символ на китното родопско село трябва да приключи до Коледа.

Това не е първата акция на местните жители в социалната мрежа – групата във фейсбук преди това проведе и благотворителната кампания за продажба на тениски с надпис: „Аз обичам Славейно“. Събраната сума е 2358 лв., с тях се купуват лампи и прожектори за осветяване на църковната камбанария.

Родопското село е известно със стремежа си към облагородяване, който далеч е прехвърлил границите му. Преди няколко години Пейо Стоев, който живее в САЩ, дари 10 хил. долара за огромно пано в църквата.

Редица дарители в годините назад са сложили различни знаци из селото. Сред тях е дядото на тенисистката Цвети Пиронкова – Никола Чинков. Той е проследил родовете от 3 века и щателно ги е отбелязал върху огромно пано с цялото родословие на Славейно. Паното е с размери 4×4 метра и е поставено в сградата на кметството, за да може всеки с корен от селото да го проследи назад във времето.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама