Дрогиран дилър без книжка блъсна патрулка в опит да избяга

108

26-годишен мъж се е опитал да избяга и причинил пътно-транспортно произшествие, удряйки се в полицейския автомобил.

Това се е случило при специализирана полицейска операция на територията на пловдивския квартал „Столипиново“, когато служители на Шесто РУ извършили проверка на лек автомобил „Мерцедес“, съобщават от пресцентъра на МВР.

Според trafficnews.bg той е известен дилър в Пловдив.

При проверката станало ясно, че той е неправоспособен, а проба с драгчек дала положителен резултат за наличие на опиати. При залавянето му нарушителят изхвърлил найлонов плик с кафеникаво вещество. В хода на акцията е извършено и претърсване на жилище и два гаража, където са намерени и иззети две найлонови торби и пликове с различно съдържание, както и 10 боеприпаса. Експертна справка показва, че съдържанието на найлоновите торби е синтетичен наркотик с общо тегло 1 167 г, а на изхвърления плик – около 8 г хероин.

По случая е започнато бързо производство. Предстои нарушителят да бъде привлечен като обвиняем и за незаконно притежание на боеприпаси и взривоопасни вещества. След доклад на материалите в Окръжна прокуратура Пловдив му е повдигнато обвинение и е задържан за срок до 72 часа.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама