След мач от 12 рунда Тервел грабна интерконтиненталната титла (ВИДЕО)

107

Българският боксьор Тервел Пулев записа голяма победа над американеца Дешон Уебстър, която му донесе колaна за Интерконтиненталната титла на WBA в зала „Колодрума“ в Пловдив.

По този начин Тервел продължи мощното си израстване и катерене към Топ 20, изигравайки пълни 36 минути (12 рунда) и бе обявен за победител след 12 рунда след единодушно съдийско решение, съобщава Gong.bg.

За първи път по-малкият Пулев изигра пълен мач, което му донесе много самочувствие и опит. Родният боксьор имаше шанса да свали съперника в шестия рунд, но американецът по чудо оцеля и се задържа до края на мача в игра. Все пак това не му донесе абсолютно никакъв успех, след като Тервел продължи да боксира по феноменален начин, без да дава никакъв шанс на своя опонент и абсолютно категорично сложи през кръста пояса на WBA във втория по големина град в България.

Двубоят на по-малкия от братята Пулеви срещу американския представител бе последен в програмата на специалната галавечер, подготвена от Кубрат и мениджъра Ивайло Гоцев.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама