КАТ затяга контрола по пътищата заради тежките катастрофи

48

Тежките инциденти на пътя през последните дни наложиха „Пътна полиция“ да започне мащабна акция в цялата страна. От тази нощ засилено полицейско присъствие има на местата с концентрация на катастрофи в тъмната част на денонощието.

Tова разпореди вчера вътрешният министър Младен Маринов. Координационен център, в който заедно работят служители на полицията, пожарната, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и агенция „Пътна инфраструктура“ следи за безопасността на пътя. Целта е да бъдат синхронизирани действията на всички органи, за да се промени тревожната ситуация по пътищата.

Плашещата статистика от началото на годината е близо 600 жертви и повече от 8000 ранени. Днес приключва и съвместната акция на Европейската мрежа за безопасност на пътя – TISPOL и „Пътна полиция“ за проверка на шофьорите за алкохол и наркотици.


*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!

За реклама: https://novavest.bg/реклама