Почина „бащата“ на Мадона

196

Филмовият актьор ветеран Дани Айело, известен с ролите си във филмите „Прави каквото трябва“ и „Кръстникът II част“ е починал на 86-годишна възраст.

Той също играе бащата на Мадона във видеото от 1986 г. за Papa Don’t Preach, съобщават световните агенции, цитирани от Блиц.

Новината беше съобщена от семейството му, което в изявление с дълбока скръб обяви, че Айело е починал след кратко боледуване. Оттам още молят пресата да оставят близките на актьора на спокойствие.

Пробивът на актьора в киното идва в началото на 70-те години в бейзболната драма „Бий бавно барабана“, с участието на Робърт Де Ниро. Ролята му в „Прави каквото трябва“ на режисьора Спайк Лий му печели номинация за „Оскар“ за най-добър поддържащ актьор.

Той също така играе колебливия годеник на героинята на Шер – Лорета – в Moonstruck от 1987 година.

Във „Кръстникът II“ Айело има сравнително малка роля като дребния гангстер Тони Росато, но той направи ролята запомняща се с израза „Майкъл Корлеоне праща много поздрави“ по време на нападение срещу съперника на бандата Франк Пентангел.

Айело също имаше сценична кариера на Бродуей, като има редица участия в представления като Gemini, The Floating Light Bulb, Hurlyburly, and The House of Blue Leaves и Wheelbarrown’s Close, добавя още „Блиц“.

Поклон пред паметта му!

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама