Кола на НСО блъсна момче, то е в реанимация

117

14-годишно момче е в реанимация, след като беше блъснато от кола на НСО. Това стана на светофар на столичния булевард „Драган Цанков”.

Инцидентът се е случил около 20 часа. Все още не се знае дали колата на НСО се е движила самостоятелно или в кортеж. От службата обаче потвърдиха, че става въпрос за техен автомобил, съобщава NOVA.

Той е със счупен преден прозорец, а по платното се виждат предмети на блъснатото момче. Състоянието му е тежко, то е настанено в реанимацията на Окръжна болница „Св.Анна”.

Според медията момчето е с черепно-мозъчна травма и счупена предмишница. Следващите часове вероятно ще бъдат критични за състоянието му.

На мястото на инцидента беше заместник-директорът на Националната служба за охрана, както и представители на военна полиция. На бул. „Драган Цанков” е преустановено движението в посока центъра. Колите се отбиват през квартал „Дианабад”.

Според dariknews.bg момчето е пресичало на червен светофар. Шофьорът на BMW 3, което се води на президентската администрация, се е движил със скорост около 40 км/ч. Той е бил сам и вече е прибирал колата към гаража. Има много свидетели на инцидента, които са разпитани.

Момчето е ученик от 119 СУ и е било със свой връстник, който се опитал да го издърпа от пътя на колата, но приятелят му е притичал пред гумите. Въпреки ниската скорост, водачът не е успял да предотврати произшествието, защото момчето е изскочило изненадващо.

В 8 часа в Окръжна болница ще бъде предоставена повече информация за състоянието на момчето. От НСО заявиха, че ако бъде доказано, че шофьорът има вина за този тежък инцидент, той ще понесе всички последствия.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама