Вдигат цената на водата в много български области

181

Цената за кубик вода във Варна да се увеличи с 10 стотинки, предлагат от Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Ако предложението бъде прието, цената на водата в областта може да се промени от 3.09 лв. на 3.19 лв. от 1 януари догодина.

Според доклада на КЕВР социалната поносимост на цените на ВиК услугите за област Варна за 2018 е 4,723 лева с ДДС.

Последното поскъпване на цената на водата във Варна бе от 1 януари тази година, като цената за кубик бе вдигната с 12 стотинки – от 2.97 до 3.09 лв.

Увеличение на водата от 1 януари 2020 г. се предлага за София и много области на страната. Сред тях са Пловдив, Стара Загора, Бургас, Шумен, Добрич, Разград, Силистра, Плевен, Габрово, Видин, Смолян, Кърджали, Благоевград и др. Предложението ще бъде обсъдено на открито заседание в КЕВР на 17 декември от 10.00 часа.

Ако бъде прието предложението, Варна ще остане сред областите с най-скъпа вода. Повече за кубик питейна вода плащат в Силистра, Разград и Шумен.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама