Наша гордост: Кристалина Георгиева – №15 сред 100-те най-влиятелни жени на „Форбс“

62

Българката Кристалина Георгиева е на 15-о място в класацията на „Форбс“ за стоте най-влиятелни жени през 2019 г.

Начело на класацията за 9-а поредна година е канцлерът на Германия Ангела Меркел, следвана от председателя на Европейската централна банка Кристин Лагард. говорителя на Камарата на представителите в САЩ Нанси Пелоси и новия председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Във визитката на Кристалина Георгиева е описано, че тя е български икономист и бивш изпълнителен директор на Световната банка: а от октомври тази година е управляващ директор на Международния валутен фонд.

Преди това Георгиева беше временно председател на Световната банка и отговаряше за усилията на организациите да преодолеят крайната бедност до 2030 г.
През декември 2019 г. Георгиева се споразумя с Украйна за нова тригодишна програма за заем на стойност 5,5 милиарда долара.

Сред основните й акценти са климатичната криза и връзката й с финансовата стабилност, както и нарастващите нива на дълг в Африка.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама