Има и такива хора: $400 на час за ядене на пица

182

Някои хора обичат работата си, други я ненавиждат, а има и такива – като 38-годишната Паула Нукас от Бостън.

Тя твърди, че “изживява мечтата си”, като изкарва по 400 долара на час, похапвайки пица и канелони с непознати, пише Marketwatch, цитирани от profit.bg.

Нейният бизнес е да развежда посетителите в северната част на Бостън, известна като “Малката Италия”. Обиколките, които организира, включват посещение на знаковите дестинации в квартала, съчетани с традиционни кулинарни преживявания.
Менюто, с което Паула запознава туристите, включва емблематичните тестени специалитети като пица, аранчини и каноли, в комбинация с висококачествен зехтин, сирена, вино и автентичен италиански балсамов оцет.

Графикът на Паула Нукас, която е майка на две деца, е пълен, а търсенето на нейните услуги е постоянно, независимо от сезона.

Обикновено обиколките продължават около три часа и включват максимум по 16 човека. Цената е 75 долара на човек, което означава, че организаторката получава около 400 долара на час.

“Да, не е като на Уолстрийт, но ми стигат, за да живея доста добре”, казва тя.
За сравнение, един средностатистически адвокат в Бостън изкарва по 80 долара на час, докато хирурзите взимат по 120 долара, пише Marketwatch.

Обикновено Паула организира по 7-8 такива “кулинарни” обиколки на седмица.
Преди 10 години тя е била един от многото офис служители в Бостън. Работата й била да набира средства за неправителствена организация.

“Честно казано, мразех това, което правя. Работата в офис не е за мен, не съм човек, който може да работи от 9 до 5”, казва Паула, която е завършила история на изкуството в Бостънския университет.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама