86 златни двойки подновиха брачната си клетва в Казанлък

64

50 години съвместен живот отпразнуваха тази вечер със „Златна сватба“ в Казанлък 86 брачни двойки, врекли се във вечна вярност през 1969 година.

„Вече 3 години виждам толкова много хора, които идват да споделят общия ни ритуал за Златни сватби. Хора, които са прекарали своя съвместен живот в радости, в трудности, но са показали на всички по-млади, че щастието се крепи на уважението, на любовта, но преди всичко на разбирането“, каза по време на церемонията домакинът на вечерта, кметът на община Казанлък Галина Стоянова.

Тя по традиция подари мъдра притча за обичта, „за разковничето, което олицетворявате и носите във Вашите 50 съвместни години“.

Снимка: Пресцентър

В качеството си на длъжностно лице по гражданско състояние венча за заветно „Да!“ преданите съпруги и съпрузи, преполовили житейския си път заедно, за да могат да препотвърдят своята клетва. Галина Стоянва първа поздрави „най-новите и млади семейства в Казанлък“.

Инициативата на Кмета Галина Стоянова се провежда за трети пореден път при стриктно спазване на сватбените ритуали, които с огромно вълнение си припомниха Златните съпруги и съпрузи – Златна наздравица с чаша пенливо вино и целувка с „Горчиво!“, разчупване на обредната погача, да се знае кой води в следващите 50, Удостоверения за Златна сватба, връчени лично от Кмета на града, Сватбена торта, първи Златен брачен танц и общото Сватбено хоро.

Снимка: Пресцентър

Церемонията се предаваше на живо, достигайки до техните деца, внуци, близки и приятели чрез видео канала YouTube и профила на Общината във Фейсбук.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама