Какво коментирахме най-много в Twitter през 2019 г.?

38

Социалната мрежа „Туитър“ определи най-коментираните теми за 2019 г..

На първо място в класацията за най-обсъждана новина е избухналият на 15 април пожар в Нотр Дам, вследствие на който изгоря част от покривната конструкция. информира БГНЕС

На второ място е хаштагът „началото на епохата на Рейва” – коронясването на новия император на Япония Нарухито, който се възкачи на престола на 1 май. Третият победител е Венецуела, където през януари започнаха масови антиправителствени протести, а Хуан Гуайдо се самопровъзгласи за временен президент на страната.

В първите 10 най-популярни новини попадат брекзит, най-силният за последните десетилетия тайфун в Япония „Хагибис”, пожарът в Амазония, протестите в Хонконг, шествията срещу климатичните промени, терористичният акт в Крайстчърч в Нова Зеландия и предизборните дебати на демократите в САЩ.

Най-обсъжданите личности за 2019 г. са президентът на САЩ Доналд Тръмп, неговият предшественик Варак Обама и министър-председателят на Индия Нарендра Моди. В списъка попадат американският политик Александрия Окасио-Кортес, президентът на Бразилия Жоир Болсонаро и кандидатите за президент на САЩ Бърни Сандърс и Джо Байдън.

Потребителите са коментирали бившия кандидат-президент Хилъри Клинтът и лидера на Франция Еманюел Макрон. На последно място в трупата на най-обсъжданите личности е руският президент Владимир Путин.

Най-обсъжданият сериал през 2019 г. е „Игра на тронове7″. На второ място е класиран сериалът „Странни неща”, а третото място заема „Семейство Симпсънс“. В класациите за широкоекранни филми най-много коментари е имало за „Отмъстителите: Краят“.

Потребителите на „Туитър” са обсъждали най-активно актьорите Том Холанд, Крие Евънс и Зендая. Най-коментираните музиканти за 2019 г. са южнокорейската група BTS: американската певица Ариана Гранде и рапърът Дрейк.

Социалната мрежа е направила специална класация и за публикация с най-много споделяния Най-популярна е била снимката на кокоше яйце, която през януари счупи световния рекорд в „Инстаграм” по брой харесвания. Потребителите охотно са споделяли видео, на което тълпа студенти бяга от малка патица и запис, на който котка перфектно прескача препятствие.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама