Джошуа се изправя срещу Кобрата през март

70

Световният шампион в свръхтежката категория на професионалния бокс Антъни Джошуа обяви, че се готви за мач срещу Кубрат Пулев.

В интервю за в. „Сън“ 30-годишният британец определи локацията и времето, когато ще се проведе мачът за титлата във версия Международна боксова федерация (IBF). Както е известно, Кобрата е официален претендент за шампионския пояс на IBF, пише Блиц.

Джошуа в събота вечерта взе реванш от Анди Руис и го победи със съдийско решение в Дирия (Саудитска Арабия). Той призна, че предпочита Дилиан Уайт за следващ съперник, но най-вероятният му опонент ще бъде Кубрат Пулев. Мачът се очаква да е през март на 60-хилядния ултра модерен нов стадион на Тотнъм.

„Ще бъде мегасблъсък. Вижте само колко хора дойдоха за мача в Саудитска Арабия. Това показва, че свръхтежката категория все още се радва на голям интерес. Искам да изляза за защита на световните си титли на родна територия. Ще бъде по-добре да се бия с британец, но ако няма такъв шанс, то ще следвам правилата за официалните претенденти“, заяви Джошуа.

„Мисля, че ще се бия в Лондон в следващия си мач. Британските фенове имат голяма роля в моята кариера. Освен това на родна територия аз нямам загуба. Започвам незабавна работа, тъй като през март предстои защитата на титлите“, допълни британският боксьор.

Изявлението на Джошуа беше прочетено на Кубрат Пулев, който тази сутрин беше гост в предаването „Здравей, България“ по „Нова Телевизия“. Кобрата направи лаконичен коментар по темата: „Аз вече казах, че съм готов за мач с Антъни“.

Промоутърът на Антъни Джошуа – Еди Хърн, от своя страна обърна палачинката, след като през миналата седмица твърдеше, че следващият мач на британския боксьор най-вероятно ще е срещу Дионтей Уайлдър в Саудитска Арабия. Причината за това е по-големият интерес от страна на спонсорите. Тогава Хърн все пак призна, че мач с Кобрата е по-възможен в Англия, но някога във времето. Сега това неопределено някога във времето изглежда все по-конкретно.

„Новият стадион на Тотнъм е едно прекрасно съоръжение за боксов мач от подобно ниво. Трябва да проучим ситуацията. Телефонът ми прегря след мача в събота. Всички ми предлагат различни дестинации и настояват: „Доведи го тук, доведи го тук“. Всички видяхте какво направиха в Саудитска Арабия и имаме много други опции, но Ей Джей иска да се бие отново във Великобритания. Преди време говорихме с Тотнъм относно вероятността да приемат реванша с Анди Руис, но датите не бяха удобни. Сега обаче може и да имаме разбирателство“, коментира промоутърът Еди Хърн.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама