Учени откриха кои са най-добрите реплики, за да бъде един мъж заинтригуван

68
Според тях жените е най-добре да действат директно

Учени от университета „Сейнт Мери“ и университета Бъкнъл изследваха какво трябва да каже една жена, когато иска да заговори мъж, и установиха, че е най-добре да действа директно, предаде БТА.

Макар и подобни фрази да се смятат за евтини, използвани правилно, са доста ефикасни за уговаряне на среща. Учените препоръчват вместо да се криволичи с въпроси като „Какво ще ми препоръчате да пия?“, направо да бъде попитано за телефонния номер.

В изследването са учествали 18 хетеросексуални жени, които са предложили реплики за заговаряне, разделени на безобидни, закачливи или директни. След това 205 хетеросексуални мъже са оценили снимките на жените за привлекателност и промискуитет. Накрая репликите били свързани безразборно с 12 снимки.

Резултатите показват, че мъжете предпочитат прякото нападение пред увъртането. Сред директните реплики са: „Искаш ли да пийнем нещо заедно?“, „Ще ми дадеш ли телефонния си номер?“, „Искаш ли да поговорим, или да продължим да флиртуваме от разстояние?“, „Аз съм лесна, а ти?“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама