Кобрата: С нетърпение чакам Антъни

89

Поздравления за Антъни Джошуа и Еди Хърн за спечелването на титлата.

С нетърпение очаквам да се бия с Антъни в следващия мач, както нареди Международната боксова федерация. Резултатът няма да е същия. Гарантирам“, написа Кубрат Пулев в профила си в туитър.

Българинът е официален претендент на Международната боксова федерация, която има решение, че победителят от Джошуа – Пулев трябва да се бие с Кобрата в срок до 31 май догодина, или да освободи титлата. Минути след победата на Джошуа се намеси и Световната боксова организация.

Тя даде срок от 180 дни на Антъни да договори мач с официалния претендент Олександър Усик, или отново да оваканти титлата. Срокът изтича на 4 юни. В момента англичанинът няма само пояса на Световния боксов съвет, който е при Дионтей Уайлдър. Самият Джошуа дори не спомена Пулев след победата си.

„Когато Уайлдър, Фюри, Усеик и Ортис са напълно готови, ще бъдат призовани. До този момент само ги уважавам и нищо повече. Не мислех много за тях, защото исках да се съсредоточа само върху Анди“, обясни Джошуа. Англичанинът тотално е надиграл Анди Руис. В 12 рунда той има 107 удара, докато мексиканецът е успял да го удари само 60 пъти. Единственият рунд, в който Руис е имал предимство е 8-ия, когато е записал 12 удара срещу 6 на Джошуа. Най-слабият рунд е бил петия, когато са нанесени само 6 удара и от двамата – пет за Джошуа и един за Руис.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама