Стоянка Мутафова: Муки, да знаеш, този път ще умра

301

Муки гостува тази сутрин в bTV, където емоционално разказа прекрасни спомени за майка си, както и за последните дни и думи на Стоянка Мутафова.

„За мен беше един нестандартен човек, една необикновена майка, една майка, която беше артистична и вкъщи. Аз имах такава силна връзка с нея и ще продължавам да я имам. Все едно, че си отиде половината от мен. Стоянка беше много интересна личност, много интелигентна. Безумно обичаше театъра, театърът за нея беше всичко“, каза Муки.

Тя призна, че като малка се чувствала пренебрегната заради театъра. Но пък била щастлива, че майка ѝ е Стоянка Мутафова.

„Всеки ден ходех с нея в театъра. Израснах между едно много голямо съзвездие от актьори – Калоянчев, Невена Коканова, Славчо Пеев. „Како“ ѝ викаха, защото беше най-голямата в театъра“, върна лентата назад Грубешлиева.

По думите й Невена Коканова била най-голямата приятелка на Мутафова. „Невена сякаш успяваше да я приземи. Въпреки че беше много по-млада, Сякаш тя беше по-голямата от двете, по-разумната“, каза още Муки.

В един период от живота си Стоянка Мутафова пътувала много за представления и снимки със Стефан Данаилов. И един ден признала пред дъщеря си: „Просто не мога да му се нагледам. Боже! И през цялото време викам: „Стефане, Стефане, много си красив“.

„Стоянка си отиде много достойно, защото тя изживя един много бурен живот. И изведнъж тя просто остаря. Тя не искаше да се превърне в старица. И си го пожела. Последния път когато бяхме в болницата ми каза: „Муки, да знаеш, този път ще умра“. След операцията ми каза: „Обичам те“. Това бяха последните думи които чух от нея. Повече нищо не чух, защото сложиха тръба. Два месеца се измъчи в болницата“, обясни Грубешлиева.

Тя разказа, че майка й е претърпяла три операции. „Тя ги издържа, но следоперативния период…“, продължи Муки. И допълни: „Напоследък нищо не я правеше щастлива. Беше уморена от живота. Искаше да отиде при Нейчо. Тя страшно много обичаше чичо Нейчо. Тя цял живот заради него не погледна никого. Аз също много го обичах, защото той ме отгледа“.

Грубешлиева не можа да сдържи сълзите си на въпроса как иска хората да запомнят майка ѝ. „Искам да я запомним емоционална, артистична, с много качества“, каза тя и се разплака.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама