Премиерът Бойко Борисов: Ресорът на Мария Габриел в новата Комисия кореспондира с ключови приоритети от управленската програма на българското правителство

36

С европейския комисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Mariya Gabriel обсъдихме приоритетите й през петгодишния мандат на новата Европейска комисия. Нейният ресор е голямо признание за България и същевременно дава много възможности за работа в интерес на ЕС и неговите граждани, като кореспондира с ключови приоритети от управленската ни програма, по които работим ежедневно. Сигурен съм, че Габриел ще се справи успешно, умело съчетавайки основополагащи европейски ценности като образование, култура и младеж с актуалните теми за суперкомпютрите и дигиталните хъбове. Тя ще управлява и програмата „Хоризонт Европа“ с предложен от Европейската комисия бюджет в размер на 100 млрд. евро.
Това написа Бойко Борисов на публичната си страница във Facebook:

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама