Президентът вика четирима министри заради водната криза днес

29
Снимка: Facebook

Президентът Румен Радев свиква среща на „Дондуков“ 2 с представители на изпълнителната власт във връзка с тежката ситуация, в която се намира водният сектор, и множеството предизвикателства пред неговото добро и ефективно управление, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На срещата са поканени министрите на отговорните по въпроса ведомства – на икономиката, на регионалното развитие и благоустройството, на околната среда и водите и на здравеопазването.

Необходими са ефективни действия на отговорните институции за възобновяване на водоснабдяването на Перник и гарантиране на здравето на гражданите. Това заяви президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с кмета на града Станислав Владимиров.

Държавният глава отбеляза необходимостта подкрепа за гражданите на Перник да бъде оказана и от страна на Министерството на отбраната и Министерството на здравеопазването за осигуряването на водоноски, засилен епидемиологичен контрол и предоставянето на дезинфекционни средства.


*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!

За реклама: https://novavest.bg/реклама