Маскирани мъже задигнаха 20 000 лв. от оборота на магазин в Асеновград

82

Арестуваха трима мъже, ограбили 20 000 лева от оборота на хранителен магазин в Асеновград.

На 2 декември към 6 часа сутринта, на тел. 112 постъпил сигнал за отнети около 20 000 лева от оборота на хранителен магазин в Асеновград.

Снимка: Пресцентър на МВР

Незабавно на местопроизшествието са изпратени служители на районното управление и колегите им от пловдивския отдел “Криминална полиция”. При извършения оглед екипите установили, че сумата е открадната от взломена каса, монтирана в офис към търговския обект, а в помещението извършителите са влезли през прозорец с помощта на стълба.

Освен парите, били отнети и записващо устройство и 20 стека цигари от различни марки.

Следва разследване, подпомогнато от предоставени записи от камерите на Агенция пътна инфраструктура и сектора за видеонаблюдение към оперативната дежурна част на дирекцията.

Криминалистите успели да засекат автомобила на извършителите, а по обяд да задържат и самите тях.

Снимка: Пресцентър на МВР

В полицейския арест са отведени 54-годишен варненец и пловдивчани на 45 и на 35 години. И тримата са с богато криминално минало и осъждани, известни за касоразбивания и взломни кражби.

В хода на извършените претърсвания са иззети маски, отвертки, щанги – тип „кози крак“, радиостанция, 15 хиляди лева и други веществени доказателства.

С постановление на Районна прокуратура – Асеновград мъжете са привлечени като обвиняеми, а мярката им за задържане е удължена за срок до 72 часа.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама