Скандал в парламента и бурни дебати при избора на Деница Сачева

156

Благодаря на хората, които ме подкрепиха, благодаря и на хората, които ме критикуваха. Това заяви Деница Сачева от трибуната в НС, минути преди да бъде назначена за министър на труда и социалната политика.

„Връзката между образователното и социалното министерство трябва да бъде търсена и занапред. Управленските приоритети са вече разписани и не би трябвало да има изненади в това отношение“, каза още тя.

По думите ѝ тя е изненадана от задълбочените познания по нейната биография. „Анкетата за която съм критикувана е въведена 5 години преди аз да бъда зам.-министър на образованието, въведена е по времето на Анелия Клисарова. Джендър идеологията не е въвеждена в българското образование. Искам да подчертая, че полът се определя биологично. Против насилието съм срещу жени и деца и съм за традиционното семейство“, това каза тя по повод Инстанбулската конвенция.

„Социалната политика трябва да обединява, а не да разединява. Няма да отстъпя от ангажиментите, които са поети към хората с увреждания“, категорична е тя.

След бурни дебати депутатите избраха Деница Сачева за министър на труда и социалната политика с  114  гласа „за“, 106 гласа „против“ и 3 гласа „въздържали се“. IuСачева положи клетва пред народните представители.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама