Плюсовете и минусите на използването на бързи кредити за ремонт на дома

136

Ремонтът може да направи вашия дом може да го направи по-удобен и функционален за вашето семейство. Също така понякога може да се наложи да бъдете в унисон с ремонтите, които правят вашите съседи.
За съжаление, ремонтите често са скъпи и много хора не могат да си позволят да плащат за тях от месечното си възнаграждение. Ако искате да направите подобрения и не можете да си позволите да платите за тях в брой, ще трябва да разгледате всичките си възможности за заем.
Има чудесно предложение за 3000 лв кредит от CreDirect, което може да реши проблема лесно, но използването на кредит за емонт може да има и своите недостатъци. Нека да разгледаме плюсовете и минусите на използването на кредит за плащане на ремонт в дома, за да можете да направите по-информиран избор дали това е вярното решение.
Плюсове на личните заеми за надстройки на дома
1. Можете да получите финансиране доста бързо.
Повечето бързи кредити се отпускат в рамките на ден или два, а някои кредитори дори се справят и за часове. Така че, ремонтът на вашия дом може да започне веднага, след като вземете решение за него.
2. Кандидатстването за бърз кредит е бързо и лесно.
В повечето случаи можете да завършите целия процес на кандидатстване онлайн и да получите одобрение в рамките на няколко минути, часове или ден, в зависимост от кредитора. И въпреки че може да се наложи да предоставите някаква основна финансова информация, процесът на кандидатстване за бърз кредит обикновено е много по-гъвкав и много по-бърз от някои от алтернативите.
3. Много фирми за бързи кредити не начисляват авансови такси.
Докато някои лични кредитори взимат такса за кандидатстване или такса за отпускане, много от тях не го правят.
4. Повечето бързи кредитит са необезпечени.
Това означава, че не е нужно да използвате никакви активи като обезпечение и не излагате тези активи на риск да бъдат лесно взети от вашия кредитор, ако не платите.
Минуси на ползването на бърз кредит за ремонт на дома
Има и някои съществени недостатъци, които трябва да се вземат предвид, когато става въпрос за използване на бърз кредит за ремонт на дома.
1. Лихвата може да е по-висока, отколкото ако използвате собствен капитал.
2. Не можете да приспадате лихвата.
3. Вие плащате висока лихва за ремонт на дома, които може да не осигурят голяма
възвращаемост на инвестициите.
При повечето подобрения в дома, възвръщаемостта на инвестицията ви не е непременно най- добрата, защото получавате обратно само част от разходите, които харчите за самия ремонт.
Всеки път, когато взимате заем за финансиране на ремонт на дома, лихвата, която плащате по него, всъщност прави подобренията ви по-скъпи и понижава вашата възвръщаемост. Ето защо плащането на пари за ремонт на дома често е по-добра идея, ако можете да си позволите да го направите със собствени средства.
Трябва ли да вземете бърз кредит за ремонт на дома?
Преди да вземете пари назаем, независимо дали чрез бърз кредит, потренителски кредит, ипотека, заем за собствен капитал или дори средтсва от кредитни карти, винаги е важно да сравните възможностите си за плащане и да сметнете общата цена на заема. По този начин можете да направите по-информиран избор за това кой е най-добрият заем за вас или дали трябва да потърсите други решения, за да покриете разходите за модернизиране на дома си.
Разбира се, всички искаме да приключим с ремонтите възможно най-бързи, затова и бързите кредити са най-търсения продукт в подобна ситуация.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама